Hoe kan ik aan de slag met Miloo? (starthulp)

< Terug

Om met Miloo van start te gaan hebben wij een handige starthulp ontwikkeld. Hiermee kan je in 5 stappen aan de slag met Miloo. Je mag je natuurlijk ook laten helpen door Skool.

Stap 1: Basispoort

Er moet eerst in Basispoort een vinkje worden gezet bij Miloo.
Ga naar www.basispoort.nl en login als beheerder.
Kies het tabblad ‘Netwerkbeheerder instellen’.
Selecteer Miloo.
Klik onderin de pagina op ‘Sla netwerkbeheerder op’.
Je kan meerdere netwerkbeheerders selecteren.

Stap 2: Licentiegegevens

Nadat het vinkje in Basispoort is gezet hebben wij minimaal 1 werkdag nodig om uw licentie te activeren. Wij sturen de licentiegegevens naar de contactpersoon die aan ons is doorgegeven.

Stap 3: IP adressen

Privacy en veiligheid zijn enorm belangrijk. Daarom moet er aangeven worden vanaf welke locaties Miloo mag worden benaderd. Dit maakt Miloo absoluut veilig.
Ga naar https://leerkracht.Miloo.online en login met de gegevens die op het licentieformulier staan (die u bij ‘stap 2’ heeft ontvangen).
Klik op het menu ‘Administrator’.
Klik op ‘IP toegang’.
Klik op de knop ‘Toevoegen’.
Type bij ‘IP omschrijving’ een herkenbare naam in, bijvoorbeeld ‘Locatie Hexelseweg’.
Type het IP adres in of klik op ‘Gebruik huidig IP adres’ om het IP adres van uw huidige locatie te gebruiken.
Zet de status op ‘Actief’.
Klik op ‘Opslaan’.
Ga opnieuw naar punt 3 om meer adressen toe te voegen.
Per IP adres kunt u het totaal aantal logins inzien en ook de laatste login datum bekijken.

Stap 4: Uploaden van gebruikers

Om al uw gebruikers in één keer in te laden in Miloo dien je in te loggen op https://connect.skool.net/. Daar heb je de mogelijkheid om een Edexml bestand vanuit je LAS te importeren. Volg de stappen op het inlogscherm.

Stap 5: Toegangscodes

Elke leerling en leerkracht heeft een unieke gebruikersnaam en een wachtwoord. Daarbij hoort ook per gebruiker een unieke QR-code. Door deze met een tablet te scannen kan er direct ingelogd worden.
Ga naar https://leerkracht.Miloo.online en login met de gegevens die op het licentieformulier staan (die u bij ‘stap 2’ heeft ontvangen).\
Klik op het menu ‘Groepen’.
Bovenin het scherm zie je drie knoppen staan om toegangscodes te printen.
Wil je toegangspassen printen? Selecteer dan een groep.
Klik daarna in het groepen menu op de knop ‘Toegangspas QR code’.
De PDF wordt aangemaakt voor de groep. Dit kan enige tijd duren omdat iedere QR code apart moet worden gegenereerd.

Stap 5: Snelkoppeling

Als laatste stap moet er op het bureaublad van de werkstations een snelkoppeling naar Miloo worden gemaakt. Deze snelkoppeling logt automatisch in bij Miloo waarna de leerlingen hun groep en naam kunnen selecteren.
De gegevens voor de snelkoppeling staan op het licentieformulier die je bij ‘stap 2’ hebt ontvangen.
Je kan de snelkoppeling ook als startpagina in de browser instellen.
Indien je de snelkoppeling niet tot je beschikking hebt kan je altijd naar http://portal.Miloo.online gaan om in te loggen.